Skip to main content

Všechny
kurzy CŽV



Monitoring a redukce populace roztoče Varroa

Ing. Marian Hýbl Ph.D.

Kurz je určen pro všechny včelaře, začátečníky i pokročilé. Reaguje na stále gradující problém úhynů včelstev a rychle se měnící podmínky v oboru včelařství. Cílem kurzu je upozornit na nízkou efektivitu a rizika zastaralých metod a seznámit uchazeče s efektivními možnostmi diagnostiky mír...

  • Fakulta:

    Fakulta zemědělská a technologická

  • Typ kurzu:

    Ostatní

  • Start výuky:

    01.08.2024

  • Konec výuky:

    30.11.2024

  • Přihlášky do:

    15.11.2024

  • Minimální kapacita:

    5

  • Volná místa:

    15

  • Cena kurzu:

    2 500 Kč

Včelí produkty, jejich získávání a zpracování

Ing. Petr Mráz Ph.D.

Cílem tohoto kurzu je seznámit posluchače s možnostmi využití včelích produktů (zejména med a vosk), jejich kvalitou, způsoby získávání, případně čištění. Součástí kurzu bude praktická ukázka jejich využití v domácích podmínkách, ať už se jedná o výrobu dekoračních předmětů, speciálních po...

  • Fakulta:

    Fakulta zemědělská a technologická

  • Typ kurzu:

    Ostatní

  • Start výuky:

    13.05.2024

  • Konec výuky:

    30.12.2024

  • Přihlášky do:

    10.12.2024

  • Minimální kapacita:

    4

  • Volná místa:

    8

  • Cena kurzu:

    2 000 Kč

Chov včelích matek

Ing. Marian Hýbl Ph.D.

Kurz je určen pro pokročilé i začínající včelaře a jeho cílem je seznámit uchazeče s různými metodami chovu matek, tvorby oddělků a principem reprodukce včelstva.

  • Fakulta:

    Fakulta zemědělská a technologická

  • Typ kurzu:

    Ostatní

  • Start výuky:

    24.09.2024

  • Konec výuky:

    31.12.2024

  • Přihlášky do:

    23.12.2024

  • Minimální kapacita:

    5

  • Volná místa:

    10

  • Cena kurzu:

    2 500 Kč

Pivovarník (29-100-H) (29-099-H) (29-059-H)

Ing. Vlastimil Nohejl

Cíle a obsah studiaPlná profesní kvalifikace se skládá z dílčích profesních kvalifikací: Pracovník spilky a pivovarského sklepa (29-100-H), Pracovník stáčíren piva (29-099-H) a Pracovník varny pivovaru (29-059-H). Tento kurz je zakončen uvedenými zkouškami profesní kvalifikace, a pokud je účast...

  • Fakulta:

    Fakulta zemědělská a technologická

  • Typ kurzu:

    akreditovaný

  • Start výuky:

    01.09.2024

  • Konec výuky:

    31.12.2024

  • Přihlášky do:

    23.12.2024

  • Volná místa:

    8

  • Cena kurzu:

    42 000 Kč

Úvod do včelařství

Ing. Irena Hoštičková Ph.D.

Kurz je určen pro začínající včelaře a ty, kteří teprve chtějí začít včelařit. Cílem kurzu je seznámit účastníky se základy včelařství, včetně včelařského vybavení a pomůcek, legislativními požadavky, dynamikou včelařského roku, základní zootechnikou, biologickými principy včelstva, parazity, patoge...

  • Fakulta:

    Fakulta zemědělská a technologická

  • Typ kurzu:

    Ostatní

  • Start výuky:

    24.09.2024

  • Konec výuky:

    31.12.2024

  • Přihlášky do:

    23.12.2024

  • Minimální kapacita:

    5

  • Volná místa:

    15

  • Cena kurzu:

    1 900 Kč

Výroba piva - domovárečná technologie

Ing. Vlastimil Nohejl

Kurz domácího vaření (Homebrewing). Tento kurz je určen pro pivní nadšence, kteří si chtějí vyzkoušet uvařit vlastní pivo bez použití profesionální technologie.

  • Fakulta:

    Fakulta zemědělská a technologická

  • Typ kurzu:

    Ostatní

  • Start výuky:

    01.09.2024

  • Konec výuky:

    31.12.2024

  • Přihlášky do:

    23.12.2024

  • Volná místa:

    12

  • Cena kurzu:

    3 500 Kč

Výroba piva - profesionální technologie

Ing. Vlastimil Nohejl

Základní kurz, v rámci kterého si účastníci uvaří jednu várku většinou spodně kvašeného ležáku.

  • Fakulta:

    Fakulta zemědělská a technologická

  • Typ kurzu:

    Ostatní

  • Start výuky:

    01.09.2024

  • Konec výuky:

    31.12.2024

  • Přihlášky do:

    23.12.2024

  • Volná místa:

    8

  • Cena kurzu:

    2 500 Kč

Výroba piva a sanitace varny

Ing. Vlastimil Nohejl

Rozšířený kurz trvá dva dny a jeho součástí je jednak níže popsaná účast na výrobě aktuálně vařeného pivního druhu (první den) a dále sanitace varny – druhý den (teoretické podklady opět poslány předem). Cílová skupinaStudenti, laická i odborná veřejnost, zájemci problematiku výroby piva na profesio...

  • Fakulta:

    Fakulta zemědělská a technologická

  • Typ kurzu:

    Ostatní

  • Start výuky:

    01.09.2024

  • Konec výuky:

    31.12.2024

  • Přihlášky do:

    23.12.2024

  • Minimální kapacita:

    1

  • Volná místa:

    5

  • Cena kurzu:

    5 000 Kč




Kontakty

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice
Tel. +420 389 032 066 | E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2020 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Vážení návštěvníci, právě spouštíme nové stránky a postupně na ně převádíme naše kurzy. Pokud zde nenajdete kurz, o který máte zájem, zkuste jej vyhledat na starém webu zde.