Na Fakultě rybářství a ochrany vod vás čeká 6 hodin plných zábavy a dobrodružství s odborníky na zpracování a přípravu ryb. Začneme od základů. Jak vlastně s rybami v kuchyni pracovat, a na co si dávat pozor. Nejprve základní teorie, abyste věděli, co je principem jednotlivých kroků běžných postupů a jejich dopad na rybí svalovinu, jaká jsou úskalí skladování nebo kde se běžně chybuje. A až už budete mít pocit, že si toho víc pamatovat nemůžete, přesuneme se do výrobních prostor, kde si během dalších 4 hodin Vy sami vyzkoušíte, jak to vypadá, když se vše promítne do praxe. Můžete se těšit na různé postupy tepelných úprav, co je principem uzení, jak má správně probíhat a třeba i jaký je rozdíl mezi teplými a studenými marinádami. A samozřejmě budeme pořád něco ochutnávat!
Veškeré informace včetně přihlášky najdete zde: https://czv.jcu.cz/cz/detail-kurzu?kurz=702344753
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice
Tel. +420 389 032 066 | E-mail: