Kurz úpravy ryb: Za tajemstvím rybích chutí 2025–2027
-
Fakulta:
Fakulta rybářství a ochrany vod
-
Typ kurzu:
Ostatní
-
Start výuky:
23.05.2025 09:00
-
Konec výuky:
23.05.2025 15:00
-
Místo a čas výuky:
Husova tř. 458/102, 370 05 České Budějovice,
-
Přihlášky do:
16.05.2025
-
Volná místa:
80
-
Cena kurzu:
-
Anotace:
.
Popis kurzu:
Čeká Vás 6 hodin plných zábavy a dobrodružství s odborníky na zpracování a přípravu ryb. Začneme od základů. Jak vlastně s rybami v kuchyni pracovat, a na co si dávat pozor. Nejprve základní teorie, abyste věděli, co je principem jednotlivých kroků běžných postupů a jejich dopad na rybí svalovinu, jaká jsou úskalí skladování nebo kde se běžně chybuje. A až už budete mít pocit, že si toho víc pamatovat nemůžete, přesuneme se do výrobních prostor, kde si během dalších 4 hodin Vy sami vyzkoušíte, jak to vypadá, když se vše promítne do praxe. Můžete se těšit na různé postupy tepelných úprav, co je principem uzení, jak má správně probíhat a třeba i jaký je rozdíl mezi teplými a studenými marinádami. A samozřejmě budeme pořád něco ochutnávat!
Seminář je podpořeno projektem OPR: Za tajemstvím rybích chutí 2025–2027.
Termíny kurzu:
Start výuky | Konec výuky | Upřesnění | Kapacita | Obsazeno | Volných míst |
---|---|---|---|---|---|
23.05.2025 | 23.05.2025 | 10 | 0 | 10 | |
06.06.2025 | 06.06.2025 | 10 | 0 | 10 | |
18.07.2025 | 18.07.2025 | 10 | 0 | 10 | |
08.08.2025 | 08.08.2025 | 10 | 0 | 10 | |
19.09.2025 | 19.09.2025 | 10 | 0 | 10 | |
24.10.2025 | 24.10.2025 | 10 | 0 | 10 | |
14.11.2025 | 14.11.2025 | 10 | 0 | 10 | |
21.11.2025 | 21.11.2025 | 10 | 0 | 10 |
Přílohy:
Ke kurzu nejsou žádné přílohy
Kontakt:
Ing. Anna Hovorková