Skip to main content

Výroba piva a sanitace varny

Ing. Vlastimil Nohejl

  • Fakulta:

    Fakulta zemědělská a technologická

  • Typ kurzu:

    Ostatní

  • Start výuky:

    06.01.2025

  • Konec výuky:

    31.12.2025

  • Místo a čas výuky:

    České Budějovice,

  • Přihlášky do:

    22.12.2025

  • Minimální kapacita:

    1

  • Volná místa:

    5

  • Cena kurzu:

    5 000 Kč

Anotace:

Rozšířený kurz trvá dva dny a jeho součástí je jednak níže popsaná účast na výrobě aktuálně vařeného pivního druhu (první den) a dále sanitace varny – druhý den (teoretické podklady opět poslány předem).

Cílová skupina

Studenti, laická i odborná veřejnost, zájemci problematiku výroby piva na profesionální technologii.


Popis kurzu:

Rozšířený kurz trvá dva dny a jeho součástí je jednak níže popsaná účast na výrobě aktuálně vařeného pivního druhu (první den) a dále sanitace varny – druhý den (teoretické podklady opět poslány předem). První den si účastníci uvaří jednu várku většinou spodně kvašeného ležáku. Tato část kurzu trvá mezi 10 – 12 hodin. Účastník obdrží před kurzem teoretické podklady k výrobě vařeného typu piva a na pozici pomocného sládka se zapojí do výroby. Kurz probíhá na profesionální varně o obsahu 200 L a mohou se ho účastnit jak pivní nadšenci, pro které bude zážitek pomáhat při vaření piva a dozvědět se více o technologických postupech a chemických procesech na základě kterých se pivo vyrábí. Tak profesionálové, kterým, po poradě se sládkem nabízíme možnost vyzkoušet vlastní recepturu. Dále se účastník v rámci tohoto kurzu seznámí s principy sanitace varny, jak je uvedeno výše.


Kurz začíná ve čtvrtek 7.30 a v pátek v 8.00 v Minipivovaru FZT JU, celková předpokládaná délka kurzu je 18 – 20 hodin. 


Termíny výuky - individuální dle dohody

Přílohy:

Ke kurzu nejsou žádné přílohy

Kontakt:

Ladislava Voláková
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2020 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích