Výroba piva a sanitace varny
Ing. Vlastimil Nohejl
-
Fakulta:
Fakulta zemědělská a technologická
-
Typ kurzu:
Ostatní
-
Start výuky:
01.09.2024
-
Konec výuky:
31.12.2024
-
Místo a čas výuky:
České Budějovice,
-
Přihlášky do:
23.12.2024
-
Minimální kapacita:
1
-
Volná místa:
5
-
Cena kurzu:
5 000 Kč
Anotace:
Rozšířený kurz trvá dva dny a jeho součástí je jednak níže popsaná účast na výrobě aktuálně vařeného pivního druhu (první den) a dále sanitace varny – druhý den (teoretické podklady opět poslány předem).
Cílová skupina
Studenti, laická i odborná veřejnost, zájemci problematiku výroby piva na profesionální technologii.
Popis kurzu:
Rozšířený kurz trvá dva dny a jeho součástí je jednak níže popsaná účast na výrobě aktuálně vařeného pivního druhu (první den) a dále sanitace varny – druhý den (teoretické podklady opět poslány předem). První den si účastníci uvaří jednu várku většinou spodně kvašeného ležáku. Tato část kurzu trvá mezi 10 – 12 hodin. Účastník obdrží před kurzem teoretické podklady k výrobě vařeného typu piva a na pozici pomocného sládka se zapojí do výroby. Kurz probíhá na profesionální varně o obsahu 200 L a mohou se ho účastnit jak pivní nadšenci, pro které bude zážitek pomáhat při vaření piva a dozvědět se více o technologických postupech a chemických procesech na základě kterých se pivo vyrábí. Tak profesionálové, kterým, po poradě se sládkem nabízíme možnost vyzkoušet vlastní recepturu. Dále se účastník v rámci tohoto kurzu seznámí s principy sanitace varny, jak je uvedeno výše.
Kurz začíná ve čtvrtek 7.30 a v pátek v 8.00 v Minipivovaru FZT JU, celková předpokládaná délka kurzu je 18 – 20 hodin.
Termíny výuky - individuální dle dohody
Přílohy:
Ke kurzu nejsou žádné přílohy
Kontakt:
Ladislava Voláková