Studenti, laická i odborná veřejnost, zájemci problematiku výroby piva na profesionální technologii.
Popis kurzu:
Základní kurz, v rámci kterého si účastníci uvaří jednu várku většinou spodně kvašeného ležáku. Kurz trvá mezi 10 – 12 hodin. Účastník obdrží před kurzem teoretické podklady k výrobě vařeného typu piva a na pozici pomocného sládka se zapojí do výroby. Tento kurz probíhá na profesionální varně o obsahu 200 L. Kurzu se mohou účastnit jak pivní nadšenci, pro které bude zážitek pomáhat při vaření piva a dozvědět se více o technologických postupech a chemických procesech na základě kterých se pivo vyrábí. Tak profesionálové, kterým, po poradě se sládkem nabízíme možnost vyzkoušet vlastní recepturu.
Kurz probíhá pravidelně každý čtvrtek od 7.30 v Minipivovaru FZT JU.
Termíny výuky - individuální dle dohody
Přílohy:
Ke kurzu nejsou žádné přílohy
Kontakt:
Věra Trapková Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel. +420 389 032 191 | E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Vážení návštěvníci, právě spouštíme nové stránky a postupně na ně převádíme naše kurzy. Pokud zde nenajdete kurz, o který máte zájem, zkuste jej vyhledat na starém webu zde.