Skip to main content

Kurz zpracování ryb - Souhvězdí Sushi

  • Fakulta:

    Fakulta rybářství a ochrany vod

  • Typ kurzu:

    Ostatní

  • Start výuky:

    20.09.2024

  • Konec výuky:

    20.09.2024

  • Místo a čas výuky:

    ,

  • Přihlášky do:

    13.09.2024

  • Minimální kapacita:

    4

  • Volná místa:

    6

  • Cena kurzu:

    3 000 Kč

Anotace:

.

Popis kurzu:

V teoretické části se dozvíte něco o historii, tradici i současnosti přípravy sushi. Část přednášky bude věnována zpracování ryb, surovinám a jejich výběru. Speciální pozornost potom výběru a přípravě ryb na sushi. V praktické části se osobně seznámíte s filetováním celé nebo vykuchané ryby a vhodnými nástroji, uvidíte filetování lososa, kterého v další části využijete v kuchyni, kde vyrobíte vlastní sushi od základu. Rozebereme konkrétní recept a jednotlivé kroky přípravy. Budou vysvětleny a názorně ukázány všechny stupně přípravy. Ukážeme si rozdíly mezi tradičním a "moderním" přístupem. Projdeme přípravu rýže, krájení surovin, chuťové kombinace, vlastní rolování a servírování. Budete pracovat samostatně s poskytnutým vybavením a surovinami a vyrobíte si tak vlastní sushi-set. V rámci semináře je zajištěno občerstvení a co si navaříme, to si sníme :)  

Přílohy:

Ke kurzu nejsou žádné přílohy

Kontakt:

Anna Hovorková
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Kontakty

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice
Tel. +420 389 032 066 | E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2020 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Vážení návštěvníci, právě spouštíme nové stránky a postupně na ně převádíme naše kurzy. Pokud zde nenajdete kurz, o který máte zájem, zkuste jej vyhledat na starém webu zde.