Kurz zpracování ryb - Souhvězdí Sushi
-
Fakulta:
Fakulta rybářství a ochrany vod
-
Typ kurzu:
Ostatní
-
Start výuky:
20.09.2024 08:00
-
Konec výuky:
20.09.2024 14:00
-
Místo a čas výuky:
Pracoviště zpracovny a prodejny ryb a produktů akvakultury,
-
Přihlášky do:
13.09.2024
-
Minimální kapacita:
4
-
Volná místa:
6
-
Cena kurzu:
3 000 Kč
Anotace:
.
Popis kurzu:
V teoretické části se dozvíte něco o historii, tradici i současnosti přípravy sushi. Část přednášky bude věnována zpracování ryb, surovinám a jejich výběru. Speciální pozornost potom výběru a přípravě ryb na sushi. V praktické části se osobně seznámíte s filetováním celé nebo vykuchané ryby a vhodnými nástroji, uvidíte filetování lososa, kterého v další části využijete v kuchyni, kde vyrobíte vlastní sushi od základu. Rozebereme konkrétní recept a jednotlivé kroky přípravy. Budou vysvětleny a názorně ukázány všechny stupně přípravy. Ukážeme si rozdíly mezi tradičním a "moderním" přístupem. Projdeme přípravu rýže, krájení surovin, chuťové kombinace, vlastní rolování a servírování. Budete pracovat samostatně s poskytnutým vybavením a surovinami a vyrobíte si tak vlastní sushi-set. V rámci semináře je zajištěno občerstvení a co si navaříme, to si sníme :)
Přílohy:
Ke kurzu nejsou žádné přílohy
Kontakt:
Ing. Anna Hovorková