Výroba piva a sanitace varny

Název kurzu Výroba piva a sanitace varny
Fakulta Zemědělská fakulta
Anotace

Cílová skupina



Studenti, laická i odborná veřejnost, zájemci problematiku výroby piva na profesionální technologii.



Cíle a obsah studia



Rozšířený kurz trvá dva dny a jeho součástí je jednak níže popsaná účast na výrobě aktuálně vařeného pivního druhu (první den) a dále sanitace varny – druhý den (teoretické podklady opět poslány předem). První den si účastníci uvaří jednu várku většinou spodně kvašeného ležáku. Tato část kurzu trvá mezi 10 – 12 hodin. Účastník obdrží před kurzem teoretické podklady k výrobě vařeného typu piva a na pozici pomocného sládka se zapojí do výroby. Kurz probíhá na profesionální varně o obsahu 200 L a mohou se ho účastnit jak pivní nadšenci, pro které bude zážitek pomáhat při vaření piva a dozvědět se více o technologických postupech a chemických procesech na základě kterých se pivo vyrábí. Tak profesionálové, kterým, po poradě se sládkem nabízíme možnost vyzkoušet vlastní recepturu. Dále se účastník v rámci tohoto kurzu seznámí s principy sanitace varny, jak je uvedeno výše.



Kurz začíná ve čtvrtek 7.30 a v pátek v 8.00 v Minipivovaru FZT JU, celková předpokládaná délka kurzu je 18 – 20 hodin. 



Termíny výuky - individuální dle dohody

Odborný garant doc. Ing. Pavel Smetana Ph.D.
Lektorské zabezpečení Libor Smutek
Organizační garant Petra Jurásková czv@fzt.jcu.cz
Délka studia Počet hodin 18
Termín zahájení výuky 02.01.2023
Termín ukončení výuky 31.12.2023
Místo a čas výuky Minipivovar FZT, České Budějovice (České Budějovice)
Maximální počet účastníků 5
Minimální počet účastníků 1
Počet volných míst 5
Cena studia Poplatek za celý kurz 5 000 Kč
Pokyny k platbě Adresa Branišovská 1645/31a
37001 ČESKÉ BUDĚJOVICE
Název banky 0300-Československá obchodní banka, a.s.
Číslo účtu 104725778
Poznámky Po odeslání přihlášky obdrží účastník kurzu automaticky vygenerovaný e-mail s podklady pro platbu kurzovného.
Doklad o absolvování studia Získání osvědčení o absolvování kurzu